literatúta

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

literatúta

Poslaťod Lubomire » Pon 28. Feb 2011 8:06:38

Trošku som labzoval po portáli a našiel som veľmi málo odkazov na nejakú literatúru. Chcel by som kúpiť nejaké tie knihy o cichlidách (druhy, prostredie, chov, choroby, ...) a v kľude v posteli listovať, kým, sa pustím do konkrétneho chovu. Dajte nejaké echo kde a čo by stálo za to kúpiť. Na internete nemám kedy tak dlho vysedávať-bolia z toho oči. Moc dík
Obrázok užívateľa
Lubomire

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: literatúta

Poslaťod perchess » Pon 28. Feb 2011 10:59:40

No nezacinas zrovna najlepsie.... :wait
Odkazov na literaturu ti mozem poslat kolko chces, ale ked sa ti ju aj nahodou podari zohnat, otazka znie, ake jazyky ovladas okrem slovenciny a cestiny. Lebo v slovencine a cestine toho o cichlidach vela nevyslo.... Najlahsie ako sa dopatrat k informaciam je cez internetove stranky (linky su aj tu na portali) a na fore. Ale prve co musis urobit, je vediet co priblizne chces, kolko casu si ochotny venovat beznej udrzbe a starostlivosti, kolko priestoru na akvarium a tiez kolko penazi. Cichlidy su taka siroka skupina ryb.... potrebuju rozne fyzikalne a chemicke parametre vody, naroky na priestor, sposob chvu.... :think:
Moja rada: v prvom rade zmeraj parametre tvojej vodovodnej vody - aspon pH, KH a GH. Potom sa rozhodni, ake velke akvarium budes mat. To budu tvoje vychodiskove parametre. Ked toto budes vediet, napis a budeme ti tu moct dat aspon priblizne viziu, co by bolo pre teba vhodne.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod kofola » Pon 28. Feb 2011 15:49:49

Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Lubomire » Pon 28. Feb 2011 18:09:28

Dobre perches,
s vodou asi nebudem mať problém, lebo zhruba pred rokom som kúpil zánovné AQ 250 l aj s cichlidami od jedného čo s tým končil. Osádka rýb bol taký menší či väčší mišung(pôvodný majiteľ tam narúbal aj rybky z 600 l AQ čo mal ešte predtým a mne to posunul celé aj s 70 ks rýb) Niečo som rozdal niečo uhynulo (nie kôli vode). Rok som nemal problém s vodou, menil som vodu priamo s vodovodu a rybkám to nevadilo. Takže som počas roku pretrpel pôrodné bolesti a teraz vyrábam 3d pozadie do tohoto AQ, mám ho v obývačke, tak sa s tým trochu bavím. Keď to bude hotové rád by som ho vybavil vhodnou osádkou.
No a trochu ma to chytilo tak uvažujem do roka o 750 l AQ, ktoré chcem hneď od začiatku urobyť tak ako sa má. Preto som chcel nejakú literatúru.
No čo sa týka jazykov tak viem čítať len slovensky, česky, rýchlo, pomaly a so zavretým jedným očkom. :)
Takže každá rada dobrá.
Obrázok užívateľa
Lubomire

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 18 hostia