Stredne veľké americké cichlidy

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Re: Stredne veľké americké cichlidy

Poslaťod Aldebaran » Sob 09. Jan 2010 19:36:34

No, o Hornbachu košickom kolujú dosť nepekné chýry...No možno v horizonte pár mesiacov, ak ma to nepustí, tak sa skúsim niekde popýtať a pozháňať párik, alebo sa poobzerám po tých multispinosach, tie sú tiež pekné...Apropo, stiif, ty ich ešte máš/odchovávaš, resp. nepoznáš niekoho, kto ich chová/odchováva?
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod stiff » Sob 09. Jan 2010 19:51:35

Neviem o nikom, kto by ich držal, ale určite je kopa ľudí, čo ich chová - skús inzerovať... Ja ich už nemám. Tú nádrž, kde som ich choval spolu s mesonauta festivum som potreboval uvoľniť pre karanténu na malé red albíny ocelláty, ktoré som vtedy náhodou trafil v KE. Tak som ich šupol do 600vky k dorastajúcim flow, managuensis, loisellei a friedrichsthalii - a tam proste nemali šancu... :doh

Ináč v hornbachu som bol predvčerom a tie multispinosy tam mali..a v dobrom stave. :hmm
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Aldebaran » Sob 09. Jan 2010 19:55:30

Hm...tak ja som bol v Hornbachu naposledy asi pred mesiacom a vtedy som sa veľmi neobzeral, ale keď tam už sú, možno chvíľu vydržia a pôjdem ich omrknúť. Sranda, to by bolo fajn mať v takom malom akva párik takých pekných väčších rýb :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod stiff » Sob 09. Jan 2010 19:59:29

Aldebaran píše:Hm...tak ja som bol v Hornbachu naposledy asi pred mesiacom a vtedy som sa veľmi neobzeral, ale keď tam už sú, možno chvíľu vydržia a pôjdem ich omrknúť. Sranda, to by bolo fajn mať v takom malom akva párik takých pekných väčších rýb :)

Multispinosa vyrastie o niečo viac ako sajica, aspoň sa mi zdá - o tieto rybky som sa nejak zvlášť nezaujímal...ani som ich nikdy nemal, tak neviem - do tej 60tky?! Možno ich tu niekto už mal, tak by mohol napísať..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Aldebaran » Sob 09. Jan 2010 20:03:14

to ma len tak napadlo, už som pozeral veľkosti a píšu že 13-15 cm, takže fakt budú väčšie. skôr by som bral tie cryptoherosy, pre istotu...ale stále si nie som celkom istý...ale keby som našiel tie sajici, tak by som to asi riskol aj v tej 60tke.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Peter304 » Sob 09. Jan 2010 20:17:58

čo tak skusit do tých 60 l niake akarky napr: Nannacara anomala -Laetacara dorsigera atd. tam je toho viac
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Aldebaran » Sob 09. Jan 2010 21:32:50

Peter304 píše:čo tak skusit do tých 60 l niake akarky napr: Nannacara anomala -Laetacara dorsigera atd. tam je toho viac

isteže, o tom som už rozmýšľal aj čítal(mimochodom, existuje o tom aj téma tu na fóre), tie laetacary sú fajn. Len ma zarazilo, že na sajici vraj stačí 60l, tak zato sa to celé takto rozbehlo...Najlepšie by bolo, keby niekto kto ich choval prispel, ale taký tu asi nie je momentálne nikto :doh

Hlavne ma zaráža, že napríklad pre sajici odporúčajú na jednodruhový chov 60l pre pár, ale pre o polovicu menšiu L. dorsigera minimálne 80 a pre L. curviceps dokonca min. 100l pre pár. Preto mi to nejak nejde do hlavy a možno vymýšľam asi príliš bizarné kombinácie...

celkovo je to ale dosť problematické, lebo snáď okrem akar zelených a hnedých a apistogramm zháňať v košických akvaristikách americké cichlidy je dosť ťažké...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Peter304 » Sob 09. Jan 2010 23:16:09

MEPHISTOCICHLIDS píše:Velmi pekná aj keď pomerne vzácna a aj drahá rybka je Paraneetroplus panamensis .
Ja si ich teraz znovu idem doviezť z čiech.
Tu je foto :
http://www.bigcichlids.estranky.sk/foto ... panamensis

nieje to Cryptoheros panamensis ?(chcem sa len spýtat neviem jej terajšie platne meno ide mi len o to či je to tá ista ryba) dík
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Predchádzajúci

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia