Administrátor
Čaute chlapi,
surfoval som po nete a hladal som neaké výpravy k jazeru Tanganyika a našiel som nečakané foto....
Len pre silné žalúdky !
Viem, že je to v Afrike úplne bežné, ale pre mňa ako chovateľa C. frontosa to nebol príliš pekný pohľad !
Ostatné fotografie z výpravy si môžete pozrieť priamo tu:
- Kód: Vybrať všetko
http://www.evolution.unibas.ch/salzburger/africa07.htm
romco
nuz aj to sa musi.....oni to tam maju ako u nas ryby co konzumujeme my....pre nas su vzacne lebo ich nemame v nasich vodach ale im to sluzi ako potrava....
davaj pozor na Africke navstevy v cukrarni lebo.....
Stero
Presne tak ako píše romco iná kultúra iný mrav. Pre mnohých je nepochopiteľné že bežný Európan konzumuje bravčové pre iného že pojedá hovädzie a u rýb je to asi to iste. Predpokladám že jesť tieto prekrásne ryby je u nich hlboko zakorenená a dosť možno aj spätá s určitým ich duchovným. A nie len nejaký módny trend. A mimochodom Veď v tých jazerách snáď ani nie sú škaredé ryby. V jednom som si ale istý 1000 krát radšej uvidím takéhoto krásavca plákavať vo vode (nie v polievke) ako na tanieri
Administrátor
No je to tak. My máme kaprov a oni frontosky... Čo narobíme... Jesť sa musí.
stiff
Ja som nad tym uz davnejsie trochu rozmyslal a prisiel som na to, ze "nemusim mat vsetko". Rad jem ryby, ale rybu, ktora pred mojimi ocami plavala v akvariu by som asi nezjedol, hoci by to bol napr. pstruh... Keby som to chytil na udicu - to by bolo nieco ine. Mozno to niekomu pride divne, ale je to tak. Inac tie zemiaky pri tej frontozke vyzeraju celkom nadejne
Administrátor
Ja som na tom asi tiež podobne ako ty Stiff. Ryby zjem, ale nemôžem ich vidieť živé. Pokiaľ ju mám v konzerve alebo inak hotovú je to OK. Ale napr. kapra tiež nemávame na Vianoce. Nezniesol by som to, zabiť ho a potom si na ňom pochutnávať... Ale také filé zpapkám...